Premis

Els germans Albert i Òscar Masó Garcia han rebut diversos guardons literaris, de fotografia i d’audiovisuals, tots ells relacionats amb la muntanya.

Albert i Òscar Masó Garcia han rebut conjuntament els següents premis, ordenats cronològicament:

“X Premi Vèrtex”. Any 2009. Pel llibre Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac. 87 vies d’escalada d’estil clàssic, d’Albert i Òscar Masó Garcia. Premi convocat anualment per Cossetània Edicions i la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) i fet públic durant la XVI Festa de la FEEC, celebrada el dia 19 de març de 2010 a l’INEFC (Institut Nacional d’Educació Física de Barcelona). Nota de premsa de Desnivel.

  • “2on Premi Categoria Amateur de la 15ª Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí 2012 (Barcelona)”. Any 2012. Per l’audiovisual MTM-156, amb el pioner Josep M. Torras Homet, realitzat per Albert i Òscar Masó Garcia.

  • 2on Premi Categoria Amateur de la 17ª Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí 2014 (Barcelona)”. Any 2014. Per l’audiovisual L’Aresta Brucs de l’Agulla de l’Arbret. Crònica d’una clàssica històrica.”, amb l’alpinista català Joan Cerdà Mendiela, realitzat per Albert i Òscar Masó Garcia.

2on Premi en Modalitat de Ressenyes Tècniques, del 7è Concurs de Ressenyes de Muntanya de la Secció Excursionista del Foment Martinenc (SEFM), de Barcelona, per la ressenya “Els Viatges de Gulliver al Clot de Vilamala”. Octubre de 2016. Realitzat per Albert i Òscar Masó Garcia.

1er Premi de Recerca Vila d’Esparreguera (2ª edició) en categoria adults”, per al llibre Catàleg de roques i agulles monolítiques del massís de Sant Salvador de les Espases. Juliol de 2017, d’Albert i Òscar Masó Garcia. Atorgat el dia 1-7-2017 a la sala d’actes de Can Pasqual d’Esparreguera (Baix Llobregat), per les autoritats del consistori.


De forma individual, Albert Masó Garcia ha estat guardonat amb els següents premis:

3er Premi Literari 100 Cims (FEEC), 8ª Edició”. Any 2017. Entregat a Albert Masó Garcia el dia 21-5-2017 durant la Festa dels 100 cims celebrada a la UES de Sabadell. El text premiat es titula “L’amor per les nostres muntanyes”, amb la roca de Sant Salvador de Montserrat com a cim tractat.

3er Premi Literari 100 Cims (FEEC), 11ª Edició”. Any 2020. Atorgat a Albert Masó Garcia pel text titulat “La Talaia Magnífica”, amb la Miranda de Sant Jeroni de Montserrat com a cim tractat.


De forma individual, Òscar Masó Garcia ha estat guardonat amb els següents premis:

  • “3er Premi Categoria General de Fotografia de la 18ª Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí 2015 (Barcelona)”. Any 2015. Per la fotografia Montcau”, realitzada per Òscar Masó Garcia.