Currículum muntanyenc abreviat d’Albert Masó Garcia

ALBERT MASÓ GARCIA
(Sabadell, 1976).

Web personal de muntanya: masogarcia.com

Pàgina de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Enginyer tècnic electrònic industrial, escriptor i muntanyenc.

S’inicia en l’excursionisme sent un infant tot trescant pel massís de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i després per la resta de muntanyes catalanes. Ha ascendit tots els sostres comarcals de Catalunya. També ha obert unes 400 vies d’escalada clàssica, en gran part amb el seu germà Òscar, sobretot a Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac, formant una cordada aperturista reconeguda i consolidada. És soci de diversos clubs de muntanya vallesans. Ha ascendit tots els monòlits de Sant Llorenç del Munt, l’Obac i Sant Salvador de les Espases, i més de 600 a Montserrat.

És autor dels llibres “Cims i miradors de Montserrat. Caminades” (Farell Editors, 2018), “Cims dels rodals de Montserrat” (Nova Casa Editorial, 2019) i “Cims de Sant Llorenç del Munt. 25 excrusions a 48 cims” (Nova Casa Editorial, 2022), i coautor juntament amb el seu germà dels llibres “Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac” (X Premi Vèrtex – Cossetània Edicions, 2011) i ”Catàleg de roques i agulles monolítiques del massís de Sant Salvador de les Espases” (II Premi de Recerca vila d’Esparreguera – Nova Casa Editorial, 2018).

És també coautor i col·laborador d’altres llibres i guies d’escalada i d’excursionisme. Ha realitzat diversos audiovisuals de temàtica muntanyenca. Ha escrit més d’un centenar d’articles d’història, ressenyes i itineraris en diversos butlletins de centres excursionistes i revistes com Vèrtex, Desnivel, Muntanya, Mai Enrera, Vallesos o Excursionisme.

Ha estat guardonat amb els següents premis:

“X Premi Vèrtex” (2009): “Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac. 87 vies d’escalada d’estil clàssic” (llibre). Junt amb Òscar Masó Garcia.

“2on Premi Categoria Amateur de la 15ª Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí 2012 (Barcelona)” (2012): “MTM-156” (audiovisual). Junt amb Òscar Masó Garcia.

“2on Premi Categoria Amateur de la 17ª Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí 2014 (Barcelona)” (2014): “L’Aresta Brucs de l’Agulla de l’Arbret. Crònica d’una clàssica històrica” (audiovisual). Junt amb Òscar Masó Garcia.

“Flor de Muntanya d’Argent pel Premi de Periodisme al millor treball de premsa escrita de la 33ª edició del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló” (2015): “Piulades d’altura” (article). Junt amb Òscar Masó Garcia.

“2on Premi en Modalitat de Ressenyes Tècniques”, 7è Concurs de Ressenyes de Muntanya de la Secció Excursionista del Foment Martinenc (SEFM), de Barcelona (2016): “Els Viatges de Gulliver al Clot de Vilamala” (ressenya). Junt amb Òscar Masó Garcia.

“1er Premi de Recerca Vila d’Esparreguera (2ª edició) en categoria adults” (2017): “Catàleg de roques i agulles monolítiques del massís de Sant Salvador de les Espases” (llibre). Junt amb Òscar Masó Garcia.

“3er Premi Literari 100 Cims (FEEC), 8ª Edició” (2017): “L’amor per les nostres muntanyes” (relat).

“3er Premi Literari 100 Cims (FEEC), 11ª Edició” (2020): “La Talaia Magnífica” (relat).

“Premi Collsacabra. 8ª edició del Premi Editorial del Llibre de Muntanya en llengua no catalana. Fira del llibre de Muntanya de Vic” (2022): per “Ramond de Carbonnières. El águila de los Pirineos” (llibre). Conjuntament amb l’autor del llibre Albert Escolà (pòstumament), la seva vídua Paquita Bernad, la seva filla Marina Escolà i Òscar Masó Garcia.