Categories
Obra

“Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac. 87 vies d’escalada d’estil clàssic”

Aquest llibre ha estat guardonat amb el X Premi Vèrtex, convocat per la FEEC. Es basa en un recull inèdit i personal de 87 vies d’escalada de caire clàssic, situades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac, tres massissos agermanats i de roca conglomerada que es troben al nord-oest de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Es tracta d’escalades de dificultat mitjana o baixa, obertes des de baix pels autors del llibre al llarg de més de 15 anys d’activitat, i que recorren agulles i parets emmarcades en un entorn encisador, de vegades fins i tot salvatge. Els acurats mapes, croquis i descripcions us facilitaran la tasca d’escollir i localitzar els itineraris sobre el terreny. També hi trobareu uns breus apunts anecdòtics que us permetran conèixer detalls curiosos de les obertures d’algunes de les vies. Aquests itineraris, humils, d’aventura i d’exploració, de ben segur que us obriran les portes a racons que desconeixíeu d’aquestes muntanyes tan properes i estimades.

Fitxa tècnica

  • Títol: Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac. 87 vies d’escalada d’estil clàssic.
  • Autors: Albert Masó Garcia i Òscar Masó Garcia.
  • ISBN: 978-84-9791-856-5.
  • Pàgines: 180.
  • Data de publicació: març de 2011.
  • Editor: Cossetània Edicions.
  • Col·lecció: Azimut, nº 120.
  • Llengua: Català.
  • Format: Blanc i negre.
  • Pròleg: Àngel Casanovas Crespo, Muntanyenc i president del Centre Excursionista de Terrassa.

On es pot trobar

Pàgina de l’editor: Cossetània Edicions.

Comentari d’obra

“L’edició és una bona notícia, sobretot per l’excel·lent divulgació de vies inèdites, de dificultat mitjana, molt aptes per a joves i veterans escaladors, obertes sempre des de baix i amb estricte criteri clàssic. […] Per als que basen els valors de l’escalada només en la dificultat, desaconsello aquest treball dels germans Masó, perquè podrien sentir-se decebuts en adonar-se que els termes dificultat i bellesa, aplicats en segons quines ascensions, poden ser antagònics. El llibre és una porta oberta a la sensibilitat. L’Òscar i l’Albert mostren bé el seu bon criteri sobre aquest valor intangible i imaginatiu del joc de la conquesta. La seva intuïció els porta a endinsar-se per paratges vegetals recòndits, tot cercant la possibilitat de trobar, dins d’un món selvàtic, l’última cota que encara resta verge. És el goig per descobrir la darrera llegenda amagada en l’indret més oblidat i desconegut, en el lloc ocult i secret on resoldre el màgic camí de l’escalada més clàssica i primigènia.”

Àngel Casanovas Crespo (epd). Muntanyenc i president del Centre Excursionista de Terrassa. Extracte del pròleg del llibre.