Categories
Obra

“Cims i Miradors de Montserrat. Caminades”

La màgica muntanya de Montserrat atresora més de mil cims, però només un percentatge molt petit són accessibles a peu. Amb aquest llibre us presentem un recull de 16 excursions que tenen com a objectiu principal l’ascensió de 16 cims de la muntanya de Montserrat.

Es tracta de turons, talaies i miradors amb entitat pròpia que gaudeixen d’unes vistes extenses i meravelloses i que són assolibles a peu. Alguns d’ells són molt coneguts i d’altres força ignorats, però tots comparteixen una ubicació i uns paisatges excepcionals. Juntament amb els cims, coneixerem també els diferents elements naturals i humans més destacables que anem trobant durant l’itinerari i que són digne d’esment, tals com agulles, balmes, edificis o fonts.

Fitxa tècnica

  • Títol: Cims i Miradors de Montserrat. Caminades.
  • Autor: Albert Masó Garcia.
  • ISBN: 978-84-17116-00-2.
  • Pàgines: 136.
  • Data de publicació: març de 2018.
  • Editor: Farell Editors.
  • Col·lecció: Llibres de Muntanya, nº 52.
  • Llengua: Català.
  • Format: Blanc i negre.
  • Pròleg: Enric Faura Busto, muntanyenc i escriptor.

On es pot trobar

Pàgina de l’editor: Farell Editors.

Comentari d’obra

L’Albert Masó ha fet una guia de Montserrat, per Montserrat i des de Montserrat. És a dir, ha fet una guia per caminar per Montserrat, però sobretot per contemplar el massís, entendre’l i gaudir-lo. Aquesta és una guia que convida a endinsar-se per Montserrat per comprendre’l, admirar-lo i deixar-se seduir per la màgia de les seves agulles. Algunes de les seves propostes són cims o agulles principals, però n’hi ha uns quants que serien considerats per a molts com a secundaris, encara que l’Albert Masó els posa en valor pels seus valors com a mirandes. Totes elles són miradors excepcionals en ubicacions privilegiades. És un llibre d’un gran rigor, treballat i redactat des de l’exigència, amb informació molt completa, a cops exhaustiva, que va molt més enllà de la pura descripció de camins i que aporta a cada plana bocins de la història de Montserrat, des de la seva rica i sempre sorprenent toponímia fins a històries d’escalada o escaladors.

Enric Faura Busto. Muntanyenc i escriptor. Extracte del pròleg del llibre.