Categories
Obra

“La Castellassa de can Torras. Història, tradició i llegenda”

La Castellassa de can Torras és molt més que una extraordinària roca del massís de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i aquest llibre us ho vol demostrar a través d’un apassionant viatge literari carregat d’història humana, llegenda i tradició.

Tampoc hi falten els primers excursionistes associats del nostre país, ni les gestes dels escaladors pioners, ni tampoc el seu encant natural, les manifestacions ideològiques i artístiques i les anècdotes sorprenents, totes elles relacionades directament amb la Castellassa. Tot plegat esdevé un reclam ineludible per als amants del massís i també per a tothom qui desitgi gaudir d’una entretinguda lectura, curulla de dibuixos, fotografies i gens exempta de rigor i detall. Aquest volum es complementa amb el llibre Descobrint la Castellassa de can Torras i els seus voltants, escrit pel mateix autor i publicat dins la mateixa col·lecció editorial, en el qual es proposen dotze elaborades excursions d’aquesta regió i les seves escalades.

Fitxa tècnica

  • Títol: La Castellassa de can Torras. Història, tradició i llegenda.
  • Autor: Òscar Masó Garcia.
  • ISBN: 978-84-92811-12-0.
  • Pàgines: 184.
  • Data de publicació: març de 2010.
  • Editor: Farell Editors.
  • Col·lecció: Llibres de Muntanya, nº 22.
  • Llengua: Català.
  • Format: Blanc i negre.
  • Pròleg: Carles Olivella i Viguer, alpinista sabadellenc.

Enllaços

Vídeo de Marc Subirana de la cadena humana que es va fer per celebrar la col·locació del 50è pessebre dalt la Castellassa de can Torras, a càrrec del C.E. de Castellar del Vallès i coordinada per Dani Sagrera i Martí Llobet.

Vídeo sobre els pessebres de la Castellassa de can Torras, a càrrec del C.E. de Castellar del Vallès. Hi han col·laborat Albert i Òscar Masó Garcia.

On es pot trobar

Pàgina de l’editor: Farell Editors.

Comentari d’obra

“Aquest ha estat un llibre certament sorprenent. Per a mi, que mai he practicat l’escalada, la Castellassa de can Torras és poc més que una de les diverses formes característiques del massís de Sant Llorenç del Munt. I, en conseqüència, era del tot desconeixedor de tot el material que l’autor d’aquest llibre ha estat capaç de recollir per tal d’escriure-hi una autèntica biografia d’aquesta roca. […] En resum: un llibre ben curiós que explica tot allò que es pot explicar d’una roca singular de la muntanya de Sant Llorenç del Munt. El volum d’atenció que ha rebut la Castellassa és, com bé ho demostren les 160 pàgines del llibre, realment considerable i això fa que sigui un fenomen gairebé únic al nostre país. Potser, ens diu l’autor, només el Cavall Bernat de Montserrat podria explicar que ha rebut un nivell d’atenció similar.”

Xavier Caballé. Extret de l’antiga web sobre llibres llibrevell.cat, 20 de juny de 2010.