Categories
Obra

“Descobrint la Castellassa de can Torras i els seus voltants”

El llibre us ofereix la privilegiada oportunitat de poder conèixer, estimar i respectar aquest sector de Sant Llorenç del Munt mitjançant una dotzena d’itineraris excursionistes.

Els itineraris del llibre us permetran conèixer les fonts, els arbres monumentals, les cavitats i molts d’altres racons encisadors que s’hi poden trobar, amb nombrosos apunts històrics i toponímics. Inclou, també, un acurat recull de les vies d’escalada, amb fitxes tècniques i dades dels seus protagonistes més destacats.

Fitxa tècnica

  • Títol: Descobrint la Castellassa de can Torras i els seus voltants.
  • Autor: Òscar Masó Garcia.
  • ISBN: 978-84-95695-86-4.
  • Pàgines: 256.
  • Data de publicació: març de 2008.
  • Editor: Farell Editors.
  • Col·lecció: Llibres de Muntanya, nº 16.
  • Llengua: Català.
  • Format: Blanc i negre.
  • Pròlegs: Josep Mª Torras Homet, muntanyenc pioner, i Àngel Artigas Alimón, muntanyenc i president de la Unió Excursionista de Sabadell.

On es pot trobar

Pàgina de l’editor: Farell Editors.

Comentari d’obra

“Entenedor i descrit amb detall, hi trobem itineraris que ens conviden a recórre’ls. Encara que ja coneguem alguns dels indrets, us vindran ganes d’anar-hi, només de donar un cop d’ull als gràfics que acompanyen les acurades descripcions. Fets a escala i amb corbes de nivell, els camins, els distints elements, els símbols i els topònims, hi són grafiats amb un detall clar, net, precís, efectiu, goso dir com no havia vist mai. Un munt d’il·lustracions fotogràfiques i uns dibuixos panoràmics de l’Òscar i el seu germà Albert arrodoneixen els treballs. L’estructura del llibre és digna de ressaltar, facilita les consultes. Quadres de recorregut, de punts d’interès, dades d’arbres destacats, de les fonts, surgències i bassals, de les cavitats, relació d’abreviatures, bibliografia i índexs toponímic i onomàstic donen fe del meticulós treball. És d’admirar i gran satisfacció per als amants de l’excursionisme veure com un jove escalador, no sols sap mesurar-se amb les més variades i difícils vies, sinó que practica el genuí excursionisme català, recollint informació i dades de tota mena sobre el terreny, en arxius i documents, parlant amb les persones, i és capaç de reeixir amb una publicació com aquesta, aportant-hi els coneixements i les tecnologies d’avui.”

Albert Antonell Ribatallada. Muntanyenc, escriptor i exalcalde de Castellar del Vallès. Setmanari Forja, nº1342, any 2008.