Categories
Obra

“Catàleg de roques i agulles monolítiques del massís de Sant Salvador de les Espases”

Guanyador del II Premi de Recerca Vila d’Esparreguera, aquest llibre és un recull de les 105 roques i agulles monolítiques del massís de Sant Salvador de les Espases, presentat en forma de catàleg.

El massís de Sant Salvador de les Espases és un paratge muntanyenc humil de bellesa agresta i alhora un espai natural de reconegut interès geològic. Cingleres, falles, plegaments, esquerdes, afloraments i un llarg etcètera d’altres elements formen part de la riquesa geològica del massís, a la qual cal incloure també els centenars de monòlits que s’hi troben escampats arreu. Aquest llibre és un recull de les 105 roques i agulles monolítiques del massís de Sant Salvador de les Espases, presentat en forma de catàleg. S’hi descriuen els trets característics i les vies d’ascensió principals d’aquestes entitats pètries, que cal respectar i valorar com a elements paisatgístics propis que són i que tenen un gran valor natural.

Fitxa tècnica

  • Títol: Catàleg de roques i agulles monolítiques del massís de Sant Salvador de les Espases.
  • Autors: Albert Masó Garcia i Òscar Masó Garcia.
  • ISBN: 978-84-17142-60-5.
  • Pàgines: 200.
  • Data de publicació: abril de 2018.
  • Editor: Nova Casa Editorial.
  • Col·lecció: Premi de Recerca Vila d’Esparreguera, núm.2.
  • Llengua: Català.
  • Format: A tot color.
  • Pròleg: Dr.Àngel Manuel Hernàndez Cardona, escriptor i doctor en ciències biològiques.

On es pot trobar

Pàgina de l’editor: Nova Casa Editorial.

Comentari d’obra

“Em plau escriure aquestes línies preliminars d’aquest tan ben estructurat i interessant treball, el qual deixa ben alt el pavelló d’aquesta col·lecció Vila d’Esparreguera, la qual vaig tenir l’honor d’encetar. […] Malgrat el títol, és bastant més que un catàleg de roques i agulles monolítiques, perquè s’hi contemplen aspectes geogràfics, geològics i d’història de l’escalada a la zona. […] Vull insistir que no és destinat solament a als escaladors, sinó que també és de lectura profitosa i amable per als excursionistes i el públic en general, i que omple un buit en la bibliografia sobre l’escalada a Catalunya, a més de representar, sense cap mena de dubte, una fita important per al coneixement del medi natural d’Esparreguera.”

Dr.Àngel Manuel Hernàndez Cardona, escriptor i doctor en ciències biològiques.