Categories
Obra

“Cims de Sant Llorenç del Munt. 25 Excursions a 48 cims”

En aquest llibre es descriuen 25 excursions que permeten visitar 48 cims ubicats a la meitat més emblemàtica del massís: la serra de Sant Llorenç del Munt. La majoria d’aquests cims no ofereixen un accés complicat i es troben repartits per tota aquesta serra elegant i aèria d’aquest venerat paradís natural.

Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac és un massís ple de cims. N’hi ha de diferents mides, formes i composicions geològiques i vegetals, però tots el doten de personalitat i donen forma a la seva silueta. En el llibre present es descriuen 25 excursions que permeten visitar 48 cims ubicats a la meitat més emblemàtica del massís: la serra de Sant Llorenç del Munt. La majoria d’aquests cims no ofereixen un accés complicat, i els que presenten més dificultats no són d’ascensió obligada. A més a més, es troben repartits per tota aquesta serra elegant i aèria i permeten albirar paisatges variats i, alhora, conèixer la diversitat vegetal i humana que omple cada bocí d’aquest venerat paradís natural. Com a complement, es descriuen una desena de cims secundaris i s’esmenten de manera resumida els monòlits més destacats d’aquest paratge eminentment rocós.

Fitxa tècnica

 • Títol: Cims de Sant Llorenç del Munt. 25 excursions a 48 cims.
 • Autor: Albert Masó Garcia.
 • ISBN: 978-84-1127-428-9.
 • Pàgines: 186.
 • Data de publicació: octubre de 2022.
 • Editor: Nova Casa Editorial.
 • Col·lecció: Refugi.
 • Llengua: Català.
 • Format: Color.
 • Pròleg: Joan M. Vives Teixidó, muntanyenc i escriptor.

Entrevistes

 • Matadepera Ràdio, programa Matadepera Notícies, dia 22-12-2022. Entrevista del periodista Albert Beorlegui a Albert Masó Garcia sobre el llibre “Cims de Sant Llorenç”. A la web del programa cal buscar el podcast del 22-12-2022, en el minut 2 i del minut 43 al 55.

Articles, difusió

On es pot trobar

Comentari d’obra

L’Albert ens explica que la muntanya de Sant Llorenç del Munt forma part de la seva vida, atès que ja hi va començar a caminar de molt menut i és com si fos el jardí de casa o la seva residència muntanyenca. La coneixença que té l’Albert d’aquest massís li ha permès escriure aquest llibre dedicat als cims de la muntanya. Són un total de quaranta-vuit cims els que es poden assolir. En trobareu de coneguts i d’altres que no ho són tant; potser en descobrireu algun que no coneixíeu o us vindran ganes de fer un dels cims que sabíeu que existia, però on mai us havíeu plantejat anar. El que sí que tenen en comú els itineraris proposats és que són circulars i una ruta d’aquest tipus ens permet conèixer més territori. […] En els itineraris hi podreu trobar dades curioses que fan referència a la història o a la toponímia. […] El llibre és una bona eina per tenir una coneixença àmplia de tot el massís de Sant Llorenç del Munt. Així, els itineraris ens permeten visitar els diversos vessants de la muntanya amb la seva varietat de vegetació i formacions rocoses. Els croquis que acompanyen cada itinerari donen una visió molt clara de com és el recorregut. Complementen els itineraris dos capítols, un dels quals és dedicat a cims secundaris i que no s’assoleixen, i en l’altre s’hi fa un repàs dels monòlits, que demanen fer ús de material d’escalada per assolir-los.

Joan M. Vives Teixidó. Muntanyenc i escriptor. Extracte del pròleg del llibre.