Categories
Obra

“22 itineraris de natura pels voltants de Terrassa. 2ª Edició”

Llibre de referència del terme municipal egarenc escrit per Àngel Manuel Hernández Cardona i Antoni Comellas Garcia, amb cartografia confeccionada per Albert Masó Garcia.

Aquesta és una guia de 22 itineraris de natura pels voltants de Terrassa. No solament hi són tractats temes de geologia, botànica i zoologia, sinó que també s’hi descriuen paisatges, s’hi assenyalen fonts i s’hi fan breus ressenyes històriques de masies, ermites i altres elements patrimonials.

Cada itinerari és acompanyat d’un mapa esquemàtic i entenedor del recorregut, i a més s’indiquen les coordenades UTM dels principals punts de la ruta a seguir. També s’indica el temps d’anada i el grau de dificultat. Molts dels itineraris són fàcils de fer, fins i tot per als nens. Totes les sortides proposades es poden fer a peu o en transport públic. La majoria de les excursions transcorren íntegrament pel terme de Terrassa, però algunes acaben en zones limítrofes de Matadepera, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Rubí i Viladecavalls. També des d’aquests municipis, i des d’una gran part de Catalunya, es pot arribar amb tren o amb autobús interurbà al punt d’inici de l’itinerari.

Abans de la descripció, s’adjunta una introducció, que ve a ser un resum de la sortida, amb indicació dels aspectes més rellevants. A continuació, es descriuen detalladament totes les etapes del recorregut. Es fan molt comentaris de tipus geològic i s’aporten interessants citacions de plantes i d’animals, principalment ocells i papallones. De cadascuna de les espècies referides es dona el nom popular i el nom científic. Finalment, s’adjunten un o dos requadres que complementen alguns dels aspectes d’interès de l’itinerari.

Aquesta guia convé tant a les persones que fan passejades en plena natura com als naturalistes més experimentats. També és important per a les escoles i els instituts, perquè proporciona una eina molt adequada per a l’estudi del medi natural.

Enllaços

Entrevista realitzada als autors en aquest enllaç: MónTerrassa.

Crònica de la presentació oficial en aquest enllaç: Vacarisses. Balcó de Montserrat (pàg.13).

Més informació a la pàgina d’Àngel Manuel Hernández Cardona.

Fitxa tècnica

  • Títol: 22 itineraris de natura pels voltants de Terrassa.
  • Autors: Àngel Manuel Hernández Cardona i Antoni Comellas Garcia, amb mapes d’Albert Masó Garcia.
  • ISBN: 978-84-120103-8-1.
  • Pàgines: 224.
  • Data de publicació: juny de 2021.
  • Data de publicació de la 2ª Edició: novembre del 2022.
  • Editor: Fundació Torre del Palau.
  • Llengua: Català.
  • Format: A tot color.

Segona Edició (novembre del 2022)

Segona edició dels 22 itineraris de natura pels voltants de Terrassa, per Àngel Manuel Hernàndez Cardona.

Presentació a l’Ateneu Terrassenc dels 22 itineraris de natura, per Àngel Manuel Hernàndez Cardona.

Crònica de la presentació a l’Ateneu Terrassenc.

On es pot trobar

Pàgina de l’editor: Fundació Torre del Palau.