Miscel·lània

Albert i Òscar Masó Garcia són autors d’altres tipus d’obres i col·laboracions, les quals venen llistades a continuació:


Portades

Diverses portades de llibres, butlletins i revistes inclouen fotografies fetes pels germans Masó Garcia. Se’n pot consultar el llistat ordenat cronològicament i situat a sota del mosaic que ve a continuació:

Publicació:Data:Autor de la fotografia de portada:
Llibre Descobrint la Castellassa de can Torras i els seus voltantsMarç de 2008Albert Masó Garcia
Butlletí del Centre Excursionista de Terrassa, nº92, 3ª èpocaFebrer de 2009Albert Masó Garcia
Llibre Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l’ObacMarç de 2011Òscar Masó Garcia
Butlletí del Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines, nº463Maig de 2012Albert i Òscar Masó Garcia
Llibre Sant Llorenç del Munt i l’Obac. 30 excursions amb encantMarç de 2014Òscar Masó Garcia
Revista Excursionisme de la Unió Excursionista de Catalunya, nº393Juliol de 2016Albert Masó Garcia
Llibre Cims i miradors de Montserrat. CaminadesMarç de 2018Albert Masó Garcia
Llibre Catàleg de Roques […] de Sant Salvador de les EspasesAbril de 2018Albert Masó Garcia
Llibre Cims dels rodals de MontserratOctubre de 2019Albert Masó Garcia
Butlletí del Centre Excursionista de Castellar del Vallès, nº608Juny de 2020Albert Masó Garcia
Llibre Cims de Sant Llorenç del Munt. 25 excursions a 48 cimsOctubre de 2022Albert Masó Garcia

Mapes

La col·laboració toponímica d’Albert i Òscar Masó Garcia en cartografia muntanyenca s’ha vist reflectida en aquestes publicacions:

Mapa de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Editorial Alpina.

Col·laboració en el Treball de Camp: revisió del mapa, correcció de topònims i aportació de nous topònims d’arbres, agulles, turons, fonts, avencs, etc., molts d’ells fruit de descobertes, investigacions i troballes pròpies dels germans Masó Garcia.

Es fa una aportació de noms de roques i agulles que fins llavors no apareixien a les edicions anteriors del mapa, com la Bombeta, la Calavera, la Talaia Magnífica, l’agulla del Niu, el Turó Escarpat, el Sentinella, el Ninot, el Fortí, el Bust d’en Clavé, l’agulla de Tanca, el Moniato, etc., i es corregeixen topònims històricament mal ubicats, com per exemple els del turó del Bóc i del turó dels Cabrits, que estaven intercanviats.

Edicions on s’hi ha col·laborat:

Mapa de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Editorial Alpina. Edició de 2013-2014.

  • Mapa de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Editorial Alpina. Edició de 2016.

Tríptics i obsequis

Celebrada el dia 6 de novembre de 2011 a Sant Llorenç del Munt i l’Obac. El C.E.de Terrassa (CET) va comptar amb la col·laboració dels germans Masó Garcia per confeccionar el tríptic descriptiu dels punts d’interès excursionístics de la caminada que es donava als/les participants, i alhora es va adjuntar una poesia d’Albert Masó Garcia a l’obsequi que es donava als/les excursionistes.

Tríptic descriptiu. Obra d’Albert i Òscar Masó Garcia:

Poesia adjunta a l’obsequi. Obra d’Albert Masó Garcia i titulada “Oda a la Castellassa de can Torras”:


Museus

Aportació de diversos elements d’Albert i Òscar Masó Garcia al Museu de la Muntanya de Montserrat del Bruc (Anoia), que Josep Barberà Suqué recollí en persona per a l’antic Museu-Fassina del Grup Cavall Bernat, que ell mateix havia fundat i creat a la seva llar de Sant Cugat del Vallès:

  • Poesia emmarcada titulada “Oda al Sant Llorenç Pam a Pam”, escrita per Albert i Òscar Masó Garcia l’octubre de 1996 i dedicada al llibre “Sant Llorenç Pam a Pam“, obra de Josep Barberà.

  • Dues postals de Nadal representant el Cavall Bernat de Montserrat, dibuixades per Òscar Masó Garcia. Nadals de 1997 i 1999.

Pàgines web (col·laboració):

Albert i Òscar Masó Garcia al llarg dels anys han anat col·laborant amb diverses pàgines web, aportant-hi noves dades, les seves ressenyes, correccions i assessorament. Algunes de les pàgines en qüestió són:

  • Santllors. Pàgina oficial que recull les ressenyes d’escalada a Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Gestionada per Marcel Millanes. Albert i Òscar Masó Garcia hi han aportat des de 2010 ressenyes i correccions, a més d’articles que es pengen a l’apartat de Contingut extra/Articles.
  • Lanochedelloro. Pàgina oficial de Luis Alfonso Sanz, editor, escalador aperturista i alpinista. La web abans es deia Onaclimb. Albert i Òscar Masó Garcia hi han aportat ressenyes per al seu blog, apart de dades i fotografies per les guies d’escalada que ha editat aquest escalador.

A continuació se citen altres webs on els germans Masó Garcia han col·laborat, aportant-hi ressenyes (sobretot de Montserrat), articles, revisant dades, afegint-ne, etc. Algunes han desaparegut o estan en desús, i d’altres són més recents i estan actives:


Pàgines web (disseny):

Albert i Òscar Masó Garcia han dissenyat la seva pròpia web:

  • masogarcia.com. Disseny de la pàgina oficial del currículum muntanyenc d’Albert i Òscar Masó Garcia: